Nieuws

23 leraren van het Huizermaat College opgeleid tot Reanimatie Instructeur

HUIZEN, 3 maart 2020

Op 3 maart zijn zo’n 23 leraren van het Huizermaat College opgeleid tot Reanimatie Instructeur.

Het Huizermaat College wil reanimatieonderwijs maken tot blijvend onderdeel van het normale schoolcurriculum. In april 2020 wordt aan 180 leerlingen door eigen leraren geleerd hoe zij kunnen optreden en handelen bij een hartstilstand. Ze leren hoe je een slachtoffer met een hartstilstand herkent, en hoe je moet reanimeren en een AED gebruiken.

Het Wellant College bijt het spits af

NAARDEN, 18 december 2019

Op 17 december 2019 had het Wellant College in Naarden de Gooise primeur van duurzaam Reanimatieonderwijs in het lesprogramma.

Na een startschot van burgemeester Han ter Heegde kregen 220 studenten van het Wellant een reanimatiecursus door 6 eigen leraren. Die waren eerder opgeleid tot gecertificeerd instructeur door Fuego.

Het was een bijzondere dag waarbij de trainingen opgeluisterd werden door spectaculaire trommelworkshops voor alle studenten.


Rotaryprijs voor reanimatieproject


Dom-Award voor Keep the Heartbeat Gooi-ing

BUSSUM/NAARDEN, mei 2019- Het Project Keep the Heartbeat Gooi-ing van Rotaryclub Naarden-Bussum is door de leden van Rotary in Midden-Nederland (78 clubs) aangewezen als beste project van het jaar. Tijdens de Districtconferentie in Soesterberg kreeg inkomend-voorzitter Johan Vroegindeweij de bijbehorende prijs: de Dom-Award.

Voorzitter Marco Wisse en zijn opvolger Johan Vroegindeweij met de Dom-Award voor Rotaryclub Naarden-Bussum.

Keep The Heartbeat Gooi-ing wil reanimatieonderwijs duurzaam verankeren in het middelbaar onderwijs in ‘t Gooi. Zo groeien generaties op die geoefend zijn in het redden van een leven. Belangrijk onderdeel is het kosteloos aanbieden van het project aan het middelbaar onderwijs en daarnaast zo nodig ondersteuning bij de organisatie.

Met gulle hulp van enkele fondsen en sponsoren heeft de organisatie inmiddels de financiering van de start van het project rond, waardoor benodigde apparatuur, zoals oefenpoppen en opleiding van instructeurs in de scholen georganiseerd kunnen worden. Eerste middelbare scholen in het Gooi hebben al enthousiast gereageerd en nu wordt eraan gewerkt dat de eerste opleidingen kunnen beginnen.

Het project Keep the Heartbeat Gooi-ing is ontstaan bij de Rotaryclub Naarden/Bussum. Doel is het bevorderen van reanimatie-onderwijs. Dat wil de organisatie realiseren en verankeren via alle middelbare scholen in het Gooi, zodat alle scholieren leren reanimeren.

Scholen kunnen zich aanmelden via  keeptheheartbeatgooi.ing@gmail.com