Nieuws

Datum: 10 december 2018

Rotaryprijs voor reanimatieproject

Kerstboom van het Jaar 2018 voor Keep the Heartbeat Gooi-ing

 BUSSUM – De Kerstboom van het Jaar, de Rotaryprijs om het werk van vrijwilligers uit het Gooi te waarderen, is dit jaar toegekend aan het project Keep the Heartbeat Gooi-ing. Zaterdag 15 december is de boom,  die staat op het Julianaplein bij de Hema in Bussum, versierd met lampjes en ballen. Burgemeester Han ter Heegde heeft zaterdagmorgen de eerste bal in de boom gehangen.

Het project Keep the Heartbeat Gooi-ing is ontstaan bij de Rotaryclub Naarden/Bussum. Doel is het bevorderen van reanimatie-onderwijs. Dat wil de organisatie realiseren en verankeren via alle middelbare scholen in het Gooi, zodat alle scholieren leren reanimeren.

Voordat het onderwijs van start kan gaan moet de organisatie een bedrag bijeenkrijgen om een aantal essentiële zaken te financieren, zoals deaanschaf van oefenpoppen en het scholen van de trainers die de cursussen in hetonderwijs gaan geven. Hiervoor is in eerste instantie een bedrag van ongeveer 12.000 euro nodig, waarvoor momenteel fondsen worden gezocht.

De Kerstboom van het Jaar is een initiatief van Rotaryclub Naarden-Bussum. Doel van de Rotaryclub is om via deze actie aandacht te vragen voor het projecten, zoals Keep the Heartbeat Gooi-ing. Zaterdagochtend waren vrijwilligers van Keep the Heartbeat Gooi-ing en van de Rotary bij de boom present. Naast de grote boom op het Julianaplein wijst een speciaal spandoek op deze actie.

Het is de twaalfde keer dat de Rotaryclub Naarden-Bussum deze actie Kerstboom van het Jaar organiseert.De voorgaande kerstbomen werden opgedragen aan de Woongroep Bussum, het C´est la Vie-huis, Viore, Straatkrant-Z, Kinderen in Nood, Stichting Jarige Job, Hanssie Forever Foundation, de Egelstichting Nederland, de kinderboerderijen van De Gooise Ark, de stichting Poolse Weeskinderen Naarden en aan de Voedselbank Naarden, Bussum, Hilversumse Meent.