Nieuws

Datum: 15 april 2019

Rotaryprijs voor reanimatieproject

Dom-Award voor Keep the Heartbeat Gooi-ing

BUSSUM/NAARDEN – Het Project Keep the Heartbeat Gooi-ing van Rotaryclub Naarden-Bussum is door de leden van Rotary in Midden-Nederland (78 clubs) aangewezen als beste project van het jaar. Tijdens de Districtconferentie in Soesterberg kreeg inkomend-voorzitter Johan Vroegindeweij de bijbehorende prijs: de Dom-Award.

Voorzitter Marco Wisse en zijn opvolger Johan Vroegindeweij met de Dom-Award voor Rotaryclub Naarden-Bussum.

Keep The Heartbeat Gooi-ing wil reanimatieonderwijs duurzaam verankeren in het middelbaar onderwijs in ‘t Gooi. Zo groeien generaties op die geoefend zijn in het redden van een leven. Belangrijk onderdeel is het kosteloos aanbieden van het project aan het middelbaar onderwijs en daarnaast zo nodig ondersteuning bij de organisatie.

Met gulle hulp van enkele fondsen en sponsoren heeft de organisatie inmiddels de financiering van de start van het project rond, waardoor benodigde apparatuur, zoals oefenpoppen en opleiding van instructeurs in de scholen georganiseerd kunnen worden. Eerste middelbare scholen in het Gooi hebben al enthousiast gereageerd en nu wordt eraan gewerkt dat de eerste opleidingen kunnen beginnen.

Het project Keep the Heartbeat Gooi-ing is ontstaan bij de Rotaryclub Naarden/Bussum. Doel is het bevorderen van reanimatie-onderwijs. Dat wil de organisatie realiseren en verankeren via alle middelbare scholen in het Gooi, zodat alle scholieren leren reanimeren.

Scholen kunnen zich aanmelden via  keeptheheartbeatgooi.ing@gmail.com